Gezondheid

Pompoen, de superfood met verrassende gezondheidsvoordelen

pompoen gezondheidsvoordelen

7 gezonde redenen waarom je vaker pompoen zou moeten eten

Pompoen: dé herfst groente die niet mag ontbreken in deze tijd van het jaar. Je kan er soep van maken of curry maar ze zijn ook heerlijk wanneer je ze roostert in de oven. Er bestaan enorm veel verschillende soorten pompoenen en ze komen voor in de meest uiteenlopende kleuren. Wat iedere pompoen gemeen heeft is dat ze naast enorm lekker ook heel gezond voor je zijn. Ken jij deze 7 gezondheidsvoordelen van pompoen al?

1. Spijsvertering

Pompoenen zitten bom vol vezels. Deze vezels heeft je lichaam nodig voor een gezonde stoelgang en het in top conditie houden van je darmflora. De goede bacteriën in je darmen hebben de vezels nodig als voeding. Wanneer je voldoende vezels binnen krijgt voorkom je darmproblemen zoals obstipatie en geïrriteerde darmen.

2. Gezonde ogen

De meeste mensen kennen wel het ‘verhaaltje’ dat worteltjes goed zijn voor je ogen. Maar wist je dat dit ook geldt voor de pompoen. Deze bevatten namelijk ook een hoge dosering betacaroteen. Dit stofje wordt door je lichaam omgezet in vitamine A wat de belangrijkste vitamine is voor gezonde ogen.

Verder lezen: Zijn worteltjes écht goed voor je ogen? 

3. Gezond hart en bloedvaten

Je zal het niet snel verwachten maar pompoen bevat veel Omega 3-vetten in de vorm van alfalinoleenzuur. Zoals bij de meeste wel bekend zijn dit gezonde vetten. Omega 3-vetzuren verlagen het slechte cholesterol en dragen bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten.

Op de volgende pagina ontdek je de volgende 4 gezondheidsvoordelen van pompoen:

error: Content is protected