Lifestyle Tips & trics

5 tips om professionele bolletjes ijs te scheppen deze zomer

bolletjes ijs scheppen

Wat is er nu heerlijker dan een ijsje op een warme zomerse dag. Zo’n klassiek ijshorentje met zo veel bolletjes ijs als je op kunt. Maar helaas is ijs soms moeilijk te scheppen. En van die mooie ronde bolletjes maken lijkt al helemaal onmogelijk. Zorg daarom dat je deze zomer de volgende 5 ijs-hacks gebruikt om ijs scheppen wordt plotseling een fluitje van een cent.

1. Bewaar ijs op deze manier om het gemakkelijk te kunnen scheppen

Eén van de belangrijkste redenen dat je geen mooie bolletjes kan scheppen is dat het ijs te hard is. Dit komt doordat onze vriezers nu eenmaal goed koud worden. Als je de bak ijs in een diepvrieszakje in de vriezer doet zal je merken dat ijsscheppen een stuk gemakkelijker gaat. Zorg ervoor dat het zakje luchtdicht is afgesloten.

2. Verwarm de ijsschep

Als je de ijsschep voor gebruik even onder de hete kraan houdt glijd deze super makkelijk door het koude ijs. Door het warme metaal zal het ijs een klein beetje smelten waardoor je professionele bolletjes kan scheppen. Als je geen ijsschep hebt kan je uiteraard ook een lepel gebruiken.

3. Gebruik een mes en snij het ijs

Deze tip werkt alleen als je een hele bak ijs gaat opeten. Dus weet je al dat al het ijs opgaat dan is dit een goede tip. Laat eerst een mes warm worden onder de hete kraan. Snij nu het ijs in gelijke delen. Als je een ronde bak ijs hebt, zoals de bekende Ben&Jerrys, kan je schijven snijden. Doe vervolgens een wafelkoekje aan beide zijde van de schijven ijs en je hebt een echte ijssandwich!

4. Maak een raster in het ijs

Als je met ijs thuis komt van de supermarkt zou je eigenlijk even het volgende moeten doen. Snij voordat je het ijs in de vriezer doet een raster in het ijs. Maak het een mes vierkantjes van ongeveer 2,5 centimeter. Stop het ijs nu in de vriezer. Je zal merken dat het ijs veel gemakkelijker te scheppen is.

5. IJs op een bord of in een bakje? Zo glijdt het niet alle kanten op!

Als het je gelukt is om mooie bolletjes ijs te scheppen wil je natuurlijk niet dat ze binnen de kortste keren op de grond glibberen. Een trucje wat veel restaurants gebruiken is poedersuiker. Strooi simpelweg een beetje suiker op het bord of in het bakje en leg hier de bolletjes uit bovenop. Het ijs ligt nu een stuk steviger.

Volg jij de Kwebbelaar al op Facebook? Doen, is leuk! Dan mis je nooit meer een handige tips of zo’n leuk artikel!

error: Content is protected