Lifestyle

5 redenen om nooit meer je telefoon op het toilet te gebruiken

telefoon toilet onhygiënisch

Heel veel mensen doen het tegenwoordig: hun telefoon meenemen naar het toilet. Even een momentje voor jezelf om rustig je mail en social media te checken.

Vroeger lazen we op het toilet de krant of het etiket van de luchtverfrisser. Er bestonden zelfs speciale WC-scheurkalenders en toiletpapier met moppen en spelletjes. Het is duidelijk dat een hoop mensen niet naar het toilet kunnen zonder een vorm van entertainment. Dus sinds de komst van de mobile telefoon is het dan ook de normaalste zaak van de wereld om je telefoon mee te nemen naar het toilet.

Voor iedereen die denkt: waar gaat dit over, dat doe ik nooooit. Lekker bezig, want er zijn veel redenen waarom het eigenlijk geen goed idee is om met je telefoon naar het toilet te gaan. Hieronder hebben we er 5 voor je op een rij gezet:

1. Je verspreidt bacteriën

Het toilet is niet de schoonste plek van het huis. Als je je ding hebt gedaan pak je je telefoon weer vast met ongewassen handen. Dan je kan je na een toilet bezoek wel netjes je handen wassen, maar je vergeet waarschijnlijk je telefoon schoon te maken. Deze wordt zo een bron van bacteriën waaronder de E-coli bacterie en hier kan je goed ziek van worden. Uit onderzoek is geleken dat mobile telefoons gemiddeld viezer zijn dan een toiletbril..

2. Pas op met te lang zitten

Wanneer je je telefoon meeneemt naar het toilet is de kans groot dat je langer blijft zitten dan je normaal zou doen. Je scrolt toch nog even door je feed, liked nog een artikel en speelt nog even een spelletje. Al die tijd span je misschien onbewust je darmspieren aan waardoor de kans groter is dat je aambeien ontwikkeld. Er lopen momenteel meerdere onderzoeken naar dit verband maar wat al blijkt is dat sinds de komst van de smartphone meer mensen last hebben van aambeien.

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected