Lifestyle

5 redenen om nooit meer je telefoon op het toilet te gebruiken

3. Last van je bekkenbodem

Hetzelfde geldt voor je bekkenbodem. Dit zijn de spieren die je darmen en organen op hun plek houden. Wanneer je je niet concentreert op wat je eigenlijk moet doen op het toilet kunnen deze spieren slapper worden doordat je ze verkeerd gebruikt. Let dus op een goede houding, span niet te hard aan en forceer de boel ook niet.

voedselvergiftiging

4. Denk aan je ogen en je hersenen

Net als een douche geeft een toiletbezoek tijd om even rustig na te denken. Neem dus een echt momentje voor jezelf en laat je niet afleiden door je telefoon. De dag is vaak al zo hectisch en je kijkt al zo veel op een scherm. Het is voor je concentratie, stressniveau en de gezondheid van je ogen veel beter om deze pauze even echt te benutten.  

5. Geen momentje voor jezelf

Als je continu je telefoon bij je moet hebben en zelfs niet even naar de wc kan zonder, kan dit een teken zijn van een telefoonverslaving. Het lijkt misschien onschuldig maar dit kan grote gevolgen hebben voor bijvoorbeeld je sociale leven. Er zijn genoeg relaties gesneuveld door een telefoonverslaving. Probeer daarom tenminste op het toilet even zonder telefoon te zijn. Want laten we eerlijk zijn, je hebt dat ding daar echt niet nodig.

Volg jij de Kwebbelaar al op Facebook? Doen, is leuk! Dan mis je nooit meer een handige tips of zo’n leuk artikel!

error: Content is protected