Gezondheid

Rode kool gezond? 9 redenen om deze groente vaker te eten

rode kool gezond

Wie houdt er niet van rode kool met appel? Rode kool is lekker én gezond! Of je het nu vers eet, uit een potje of de diepvries, het is één van de gezondste groente die je kan kiezen.

Zorg er wel voor dat je de kool niet te ver door kookt. Dan gaan er namelijk veel gezonde voedingsstoffen verloren! En dat is natuurlijk zonde, want rode kool bevat enorm veel vitamines die geweldige dingen met je lijf kunnen doen wanneer je het vaker eet. Benieuwd wat rode kool met je lichaam doet? Lees dan snel verder hoe gezond rode kool is!

1. Het geeft je immuunsysteem een boost

Rode kool is niet voor niets een winter-food. In deze tijd van griep en verkoudheid kan je immuunsysteem wel wat extra hulp gebruiken. Rode kool kan je daar uitstekend bij helpen. Wist je bijvoorbeeld dat in rode kool meer vitamine zitten dan in een sinaasappel?! Voel je een griepje aankomen? Maak dan een lekkere rode kool smoothie met appel, banaan en amandelmelk, echt een aanrader!

2. Rode kool is goed voor sterke botten

Rode kool is rijk aan vitamine K en bevat kleine hoeveelheden calcium, magnesium en zink. Al deze stoffen heeft je lichaam nodig om je botten en gebit gezond en sterk te houden. Wil je je botten en gebit in topconditie houden en zo het risico op osteoporose verkleinen? Zorg dan dat je voldoende calcium en vitamine K binnen krijgt.

3. Het kan de gezondheid van je hart bevorderen

Vitamine K is niet alleen belangrijk voor je botten en tanden, het ondersteund ook de gezondheid van je bloedvaten. Deze vitamine remt namelijk de verkalking van je aderen. Door aderverkalking vernauwt je aders waardoor je een groter risico op een hartaanval of herseninfarct loopt. In 100 gram rode kool zit maar liefst 1/3 van je dagelijkse behoefte aan vitamine K.

Meer voordelen van rode kool vind je op de volgende pagina:

error: Content is protected