Huis en Tuin

Een rode wijn vlek verwijderen doe je zo

rode wijn vlek verwijderen

Wie van rode wijn houdt is bekend met het risico dat het met zich mee brengt. Morsen heeft verschrikkelijke gevolgen voor je kleding, het tafelkleed, de vloerbedekking of de bank…

Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje en voordat je het weet heb je te maken met een rood-paarse vlek. Wanneer een glas wijn om gaat ontstaat er vaak direct een stressvolle situatie. Alle aanwezigen springen op en beginnen van alles uit de kast te trekken. Iedereen denkt de perfecte oplossing te hebben om jouw witte blouse van de voddendood te redden.

Om wat duidelijkheid te scheppen in de wirwar van schoonmaak-hacks hebben wij de 3 beste manieren om een rode wijn vlek te verwijderen voor je op een rij gezet. Zo weet je in elke situatie hoe je het beste een rode wijn vlek kan verwijderen:

Rode wijn vlek verwijderen met zout

gevolgen te veel zout

Stap 1: Wacht niet te lang en ga direct aan de slag. Deb zo snel mogelijk de rode wijn vlek droog met een schone doek. Denk eraan dat je nooit over de vlek mag wrijven!

Stap 2: Span de stof over bijvoorbeeld een kom zodat je goed bij de vlek kan en de stof strak staat. Gebruik als het kan een stevig elastiek om de boel op zijn plek te houden.

Stap 3: Strooi een grote hoeveelheid zout over de vlek. Laat dit 10 minuten intrekken. Het zout absorbeert de rode wijn.

Stap 4: Schenk nu voorzichtig kokend water over de vlek zodat deze wegspoelt (Doe dit niet als het om een fijne stof gaat, gebruik dan koud/lauw water of bruisend water).

Stap 5: Stop vervolgens het tafelkleed of het kledingstuk in de wasmachine met wat wasmiddel en was op een geschikt programma.

Op de volgende pagina lees je hoe je een opgedroogde wijnvlek en een wijnvlek in de vloerbedekking verwijdert:

error: Content is protected