Huis en Tuin Tips & trics

Schoonmaken met Biotex: 9 tips hoe je dit gebruikt

Misschien gebruik je het regelmatig of misschien heb je er nog nooit van gehoord. Maar Biotex is een verdraait handig middeltje. Je kan met Biotex heel veel dingen schoonmaken. Sinds 1963 ligt Biotex groen in de schappen als een inweekmiddel. Het is anders dan andere inweekmiddelen omdat het biologische enzymen bevat die helpen vet, eiwit en zetmeel af te breken. Handig spul dus!

En je kan Biotex voor heel veel verschillende klusjes gebruiken. Genoeg reden om het snel in huis te halen en lekker aan de slag te gaan. Je kan hier een voordeel verpakking kopen voor een mooi prijsje.

1. Kleding wassen met Biotex

schoonmaken Biotex

Oorspronkelijk is Biotex een inweekmiddel waarmee je zelfs de meest hardnekkige vlekken uit je kleiding kan verwijderen. Voeg een kopje Biotex toe aan lauwwarm water en laat je kleding hier in voorweken voordat je het in de wasmachine wast.

Je kan Biotex Groen ook heel goed gebruiken om kledingstukken te wassen die niet in de wasmachine mogen zoals bepaalde wol soorten, kant en zijde. Let in dit geval wel op de temperatuur van het water dat je gebruikt.

2. Thee- en koffieaanslag verwijderen met Biotex

schoonmaken Biotex

Thee en koffieaanslag zijn behoorlijk hardnekkige vlekken en moeilijk te verwijderen. Zelfs de vaatwasser krijgt sommige vlekken gewoon niet meer weg. Maar drinken uit een witte mok met bruine vlekken is geen pretje.

Biotex is de oplossing. Doe een beetje Biotex Groen in de mok en vul hem met heet water. Laat dit zo een tijdje staan. Als het water is afgekoeld kan je de mokken omspoelen en zien ze er weer mooi wit uit.

Nog meer handige tips om Biotex te gebruiken vind je op de volgende pagina:

error: Content is protected