Lifestyle

7 tips om te voorkomen dat je dijbenen tegen elkaar schuren

dijen schuren

Yes, het is weer lekker weer! Tijd om de shorts, jurkjes en rokjes uit de kast te trekken en te genieten van de zon. Maar wanneer je over straat loopt herinner je je plotseling wat er ook alweer zo vervelend was aan het dragen van een rokje in de zomer: schurende dijen! Gelukkig kan je verschillende dingen doen waardoor je die rokjes en jurkjes gewoon zorgeloos kan blijven dragen.

1. Make-up primer

Make-up primer die je normaal gesproken op je gezicht aanbrengt kan ook in dit warme weer met een ander doel enorm goed van pas komen. Juist wanneer je dijen zweterig en plakkerig zijn krijg je last van schurende dijen en huidirritaties. Wanneer je een beetje primer aanbrengt tussen je dijen zal dit voorkomen dat je gaat zweten.

2. Smeren, smeren, smeren

Een goede crème kan wonderen doen. Door een vettig laagje op je huid te creëren voorkom je dat je dijen tegen elkaar gaan schuren. Kies bijvoorbeeld voor kokosolie, een dikke voedende bodylotion of een beetje vaseline. Een sommige zonnebrand laat ook vaak een vettig laagje achter. En zo sla je deze zomer twee vliegen in één klap. Je bent beschermd tegen de zon, en je dijen schuren niet meer tegen elkaar.

3. Draag een extra short

Draag een korte strakke short onder je rokje. Denk bijvoorbeeld aan spandex of een sportbroekje. Dit is een goede oplossing wanneer je rokje of jurkje niet te kort is en de temperaturen niet te hoog. Je hebt ook speciale bandelettes die je dijen beschermen tegen schuren. Deze zijn niet alleen heel functioneel maar die met een kantje zien er ook nog eens enorm sexy uit.

Lees verder op de volgende pagina voor nog meer tips, waaronder een beetje vreemde…

error: Content is protected