7 tips om schurende dijen te voorkomen | De Kwebbelaar
Lifestyle

7 tips om te voorkomen dat je dijbenen tegen elkaar schuren

4. Deodorant tegen schurende dijen

Wanneer je gaat zweten wordt het schuren van je dijen alleen maar erger. Als er iets helpt tegen zweet dan is het natuurlijk deodorant. Je kan een anti-transpirant gebruiken of een gewone deodorant. Zolang het product er voor zorgt dat je benen niet plakkerig worden zit je goed.

schurende dijen

5. Talkpoeder gebruiken

Je kan ook een beetje talkpoeder aanbrengen op je dijen. Zo voorkom je dat deze gaan zweten en de huid gaat plakken. Na een paar uur is het effect van talkpoeder helaas wel al weg dus je zal een aantal keer per dan opnieuw wat poeder moeten aanbrengen. Maar als je dit doet zal je geen last hebben van huidirritaties en ruwe plekken door schurende dijen.

6. Glijmiddel tegen schurende dijen

Het klinkt misschien een beetje gek maar glijmiddel schijnt het allerbeste te helpen tegen schurende dijen. Je kan hiervoor het beste glijmiddel op 100% siliconenbasis gebruiken. Wanneer je dit aanbrengt zal het niet glibberig en plakkerig worden. Nee, wanneer dit intrekt zal het helemaal opdrogen en zijn schurende dijen verleden tijd.

7. Kies de juiste kleding

Die jeans shorts zijn natuurlijk heerlijk in de zomer en ze staan leuk. Maar het is wel hét kledingstuk wat voor de meeste problemen zorgt als we het hebben over schurende dijbenen. De ruwe stof zorgt vrijwel altijd voor een geïrriteerde huid. Het helpt daarom om andere kleding te kiezen. Ga voor zachtere stoffen en wijdere kleding.

Nog een gouden tip: Deze dijenbanden. Zo blijf je lekker koel, schuren je benen niet meer langs elkaar en zie je er ook nog sexy uit. Win, win, win!

error: Content is protected