Gezondheid

Eet jij te veel suiker? Let op deze 9 signalen

Is te veel suiker slecht voor je gezondheid?

Het is algemeen bekent dat suiker niet goed is voor je lichaam. Maar wat veel mensen niet weten is óf zij te veel suiker binnen krijgen. Tegenwoordig voegen fabrikanten aan talloze voedingsmiddelen suikers toe. Denk aan ontbijtgranen, yoghurt, saladedressings en pastasauzen. Hierdoor raak je al snel het overzicht kwijt. Suiker staat namelijk onder allerlei verschillende namen op de verpakking: glucose-fructosestroop, maltose, dextrose, ahornsiroop, melasse, rietsuiker, maar het is allemaal nog steeds suiker.

Hoeveel suiker mag je per dag eten?

De gemiddelde Nederlander krijgt dagelijks rond de 20 suikerklontjes binnen. Dat is 24 kilo suiker per jaar! Volgens het diabetesfonds mag een volwassen vrouw niet meer dan 50 gram en een man niet meer dan 60 gram vrije suikers per dag binnenkrijgen. Vrije suikers zijn alle suikers die niet van nature in een product zitten zoals vruchtensuiker (fructose) en melksuiker (lactose).

Ieder lichaam reageert anders op suiker. De een kan prima 50 gram vrije suikers per dag verdragen terwijl de ander al bij 20 gram op een dag klachten krijgt. Herken jij de volgende 9 signalen, dan eet je teveel suiker. Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected