Gezondheid

Slaap je slecht? Probeer dit Japanse trucje eens

slaap slecht moon breathing

Slecht slapen en gebroken nachten hebben een enorme invloed op je mentale en fysieke gezondheid. In ons drukke leven worden we constant blootgesteld aan enorm veel prikkels. Een drukke baan, kinderen, een telefoon waarmee je de wereld binnen handbereik hebt, hoge verwachtingen, ontevredenheid en een dosis onzekerheid.

Dit alles zorgt voor een hoge dosis stress. En als je deze stress ’s avonds niet los kan laten kan je daar letterlijk wakker van liggen. In Japan pakken ze slapeloosheid om een hele mooie manier aan met ‘moon breathing’. Het is een kosteloos, heel simpel oefeningetje wat voor heel vele mensen wonderen verricht. Dit trucje om sneller in slaap te vallen staat in het boek vol Japanse levenswijsheden: ‘Kaizen: The Japanese Method for Transforming Habits, One Small Step at a Time’.

De Japanse methode Kaizen betekent ’verandering’. En het belooft alle aspecten van je leven te verbeteren, voornamelijk door het breken met levenslange slechte gewoonten. Van vriendschappen tot overtollige kilo’s. Schrijfster Sarah Harvey wil met haar boek mensen inspireren om hun beste leven te leiden. En een hele grote stap naar je beste leven is beter slapen.

Hoe dit simpele trucje werkt lees je op de volgende pagina:

error: Content is protected