Lifestyle

Dit is waarom je de ventilator of airco ’s nachts beter uit kan zetten

In de zomer in slaap vallen kan knap lastig zijn. Slapen met warm weer is nu eenmaal niet eenvoudig. Zeker wanneer de temperatuur ’s nachts niet lager wordt dan 24 graden!

Slapen warm weer

Het liefst zou je in dat geval natuurlijk de airco aanzetten. En als je die niet hebt een ventilator. Maar wist je dat het beter is om niet te slapen met een ventilator of airco. Zelfs als het snik heet is.

Dit komt omdat slapen met de ventilator of airco aan niet alleen maar voordelen heeft. Het zorgt inderdaad voor verkoeling en dat je gemakkelijker in slaap valt. Maar je lichaam kan last krijgen van verschillende ongemakken door de airco of ventilator. Hieronder vind je 5 veel voorkomende nadelen van slapen met de airco of ventilator.

1. Spierpijn

Wanneer je ’s ochtends wakker wordt met spierpijn kan dit heel goed komen doordat je met de ventilator aan hebt geslapen. De koude lucht zorgt er namelijk voor dat je in je slaap je spieren aanspant. Je verkrampt en dit voel je de volgende dag. Je hebt bijvoorbeeld last van je rug, kuiten of een stijve nek. Dit laatste kan er ook voor zorgen dat je hoofdpijn krijgt. Wanneer de spieren in je nek zich verkrampen beperkt dit de doorbloeding.

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected