Lifestyle Tips & trics

Slapen met warm weer, zo doe je dat!

slapen warm weer

Slapen met warm weer, veel mensen vinden het geen pretje en vallen maar met veel moeite in slaap.

Word jij ook compleet wanhopig wanneer je maar niet kan slapen door het warme weer? Geen paniek, je kan een aantal dingen doen om beter te slapen en sneller in slaap te vallen. Hieronder vind je 9 tips om je hoofd koel te houden en beter te slapen ondanks het warme weer deze zomer.

1. Slaap met warm weer beneden

Veel mensen hebben de slaapkamer op de eerste verdieping van hun huis. Tijdens warme nachten kan het schelen om een verdieping lager te gaan slapen. Warme lucht stijgt namelijk op. Daarom is het op de bovenverdieping vaak een stuk warmer dan beneden.

2. Katoen? Doen!

Ja, je leest het goed. Hoewel je waarschijnlijk zal denken dat je juist zo min mogelijk kleding aan moet trekken helpt het juist om een pyjama te dragen. Het moet wel een katoenen pyjama zijn. Deze stof houdt je zo koel mogelijk omdat het ademt en je zweet opneemt. Kan je echt niet slapen met kleding aan? Zorg er dan voor dat je onder een katoenen dekbedovertrek slaapt. Dan heb je hetzelfde effect.

3. Eet je koel

Mensen eten niet voor niets extra pittig eten in landen waar de temperaturen behoorlijk kunnen oplopen. Wanneer je pittig eet ga je namelijk zweten, en dit koelt je lichaam af. Let ook op dat je niet te veel eiwitrijk voedsel zoals vlees en zuivel eet. Je lichaamstemperatuur gaat namelijk omhoog wanneer het eiwitten verteert. Lekker groente wokken met veel kruiden deze zomer, jam!

4. Slaap met een koude kruik

Een kruik helpt in de winter alle koukleumen om lekker in slaap te vallen. Maar heb je er ooit aan gedacht om een kruik in de zomer te gebruiken? Vul een kruik met koud water en leg deze een tijdje voordat je gaat slapen in de vriezer. Gebruik de kruik vervolgens om je voeten, polsen of nek te koelen. Je zal merken dat je zo veel beter kan slapen met warm weer.

5. Zet apparaten uit

Elektrische apparaten produceren veel meer warmte dan je denkt. Voel maar eens aan de oplader van je telefoon of de onderkant van je laptop. Deze extra warmte kan je heel gemakkelijk uit je huis weren door alle elektrische apparaten uit te zetten. Scheelt toch weer een graadje.

6. Bouw je eigen airco om beter te slapen met warm weer

Een ventilator helpt al enorm om je huis af te koelen. Zet hem voor een open raam zodat de ventilator koudere lucht van buiten naar binnen blaast. Een ander slim trucje is een fles water in de vriezer te leggen (niet helemaal tot de rand vullen want ijs zet uit). Zet de bevroren fles vervolgens voor de ventilator en je hebt een zelfgemaakte airconditioning. Heerlijke koude lucht stroomt nu je slaapkamer in.

7. Ontspan met een kopje thee

Slapen warm weer

Zorg ervoor dat je je ’s avond niet meer te veel inspant. Ga ook zeker niet nog even sporten voor het slapen gaan. Hiervan krijg je het alleen maar warmer. Ga lekker achterover zitten en geniet van een mooie zonsondergang met een goed boek en een kopje thee. Thee?! Ja, want als je een warme drank drinkt gaat je lichaamstemperatuur even omhoog. Je lijf reageert hierop door extra af te koelen.

8. Niet knuffelen

relatie slapen positie
Slapen warm weer

Samen met je partner slapen tijdens een warme zomer nacht is echt geen aanrader. De lichaamswarmte van de ander zorgt ervoor dat je slecht slaapt. Het is misschien even ongezellig maar het helpt om even in aparte bedden te slapen.

9. Warme douche

Nee, dit is geen foutje. Het is echt beter om een lauwwarme douche te nemen voor het slapen dan een koude. Wanneer je onder een koude douche vandaan komt voelt dit in het begin misschien lekker verkoelend. Maar je lijf denkt daar heel anders over. Die begint de boel lekker hoog op te stoken om je lichaamstemperatuur normaal te houden. Hierdoor krijg je het juist warm! Een lauwwarme douche is dus een beter idee. Hierdoor ga je zweten en koelt je lichaam juist af. Spoel je handen en voeten koud af voor een nog beter resultaat.

Volg jij de Kwebbelaar al op Facebook? Doen, is leuk! Dan mis je nooit meer een handige tip of zo’n leuk artikel!

error: Content is protected