Lifestyle

5 slechte douche gewoontes, waarmee je moet stoppen!

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen douche gewoontes. Of je er nu een heel ritueel van maakt of na 5 minuten alweer op de badmat staat, je doet het eigenlijk altijd op dezelfde manier. Maar sommige gewoontes zijn niet de beste. Met deze douche gewoontes kun je het beste per direct stoppen.

1. Te heet en te lang douchen

Ben jij het type heter hoe beter? Lekker alle stress van je af laten stromen. Het is voor sommige maar wat lastig om onder die warme douche vandaan te komen. Sta jij ’s ochtends lekker lang je gedachte te ordenen onder de douche? Hier verspil je niet alleen veel water en energie mee, het is ook slecht voor de vochtbalans van je huid.

Het hete water spoelt het beschermende laagje van je huid, die hierdoor droog, trekkerig en kwetsbaar wordt.  Gelukkig betekend dit niet dat je voortaan onder een koude douche moet. Een temperatuur ergens onder de 42 graden is goed. En probeer je douchebeurt rond de 10 minuten te houden. Moet lukken toch?

2. Je gezicht wassen onder de douche

Probeer je gezicht tijdens het douchen zoveel mogelijk te ontzien. Dus niet zoals in al die reclames de douche op je gezicht richten, negens voor nodig. De huid van je gezicht is namelijk een stuk gevoeliger en vaak ook wat dunner dan de rest van lichaam. Om droge en trekkerige huid te voorkomen je veroudering te vertragen kan je je gezicht beter reinigen met koud water of met speciale reinigingsproducten die de huid voeden en beschermen.

3. Elke dag je haar wassen

Je hoeft echt niet elke dag je haar te wassen. Als je dit wel doet wordt je haar veel sneller vies. Je hoofdhuid maakt oliën aan om je huid te beschermen. En deze olie maak je haar vet. Maar als je je haar wast, was je de olie weg, en gaat je hoofdhuid hard aan de slag om een nieuw beschermlaagje te maken. Zo wordt je haar steeds sneller vet. Je kan je hoofdhuid ‘trainen’ minder olie aan te maken door minder vaak je haar te wassen. Je huid zal je zeker dankbaar zijn!

4. Altijd dezelfde spons gebruiken

slechte douche gewoontes

Ja, als je dit leest ben je je er waarschijnlijk direct van bewust dat die luffa of spons die je in de douche hebt hangen ouder is dan het gemiddelde vaatdoekje in de keuken.. Ja, dat is best smerig. Vervang een spons geregeld! En nog een handige tip, bewaar een spons of luffa niet in de douche maar op een droge plek. Anders gaan er allemaal enge dingen in groeien zoals schimmels en algen

5. Afdrogen met ‘schuurpapier’

Pak jij na het douchen een stuk schuurpapier in plaats van een lekkere zachte handdoek om je lichaam eens lekker grof mee droog te schrobben? Dat is toch helemaal niet nodig! Verwen jezelf tijdig met een lekkere zachte nieuwe handdoek. En laat dat wrijven ook gelijk achterwege. Deb jezelf droog, zo beschadig je je kwetsbare huid na het douchen niet.

error: Content is protected