Huis en Tuin

Stinkende koelkast? Zo kom je van die vieze geurtjes af

stinkende koelkast

Zo verdrijf je vieze lucht uit je koelkast

Ruik je vieze geurtjes wanneer je de koelkast open doet? Een stinkende koelkast is natuurlijk geen pretje. Het is in de meeste gevallen niet de koelkast zelf die vreemd ruikt. Vaak is er een andere boosdoener. Gelukkig kan je deze nare geurtjes vaak op een gemakkelijke manier laten verdwijnen. Wij hebben 5 handige tips voor je op een rij gezet.

Tip 1 – Koelkast schoonmaken

De meeste mensen maken niet heel vaak de koelkast schoon. Het is een klusje wat vaak wordt vergeten of overgeslagen. Pas als er vieze geurtjes uit de koelkast komen is er aan die goede poetsbeurt geen ontkomen meer aan. De vieze geurtjes kunnen ontstaan door voedsel resten die bijvoorbeeld tussen de rubbertjes van de deur terecht zijn gekomen of door een verstopte waterafvoer. Hoe maak je nu gemakkelijk, snel en grondig je koelkast schoon? Daar hebben wij een heel handig stappenplan voor.

Verder lezen: Koelkast schoonmaken? Dat is zo gepiept dankzij deze handige tips.

Wanneer je koelkast schoon is kunnen er nog steeds vieze luchtjes uit de koelkast komen. Dit heeft dan niets te maken met jouw schoonmaakkwaliteiten. Geurtjes kunnen ook ontstaan door sterk ruikende producten zoals Franse kaas, vis en bijvoorbeeld restjes curry. Hoe ga je deze geurtjes nu te lijf?

Lees verder op de volgende pagina en ontdek hoe je met azijn, citroen en zuiveringszout je koelkast schoon kan maken:

error: Content is protected