Lifestyle

Strawberry legs: wat zijn het en hoe kom je er vanaf?

De meeste van ons lopen het liefst rond met glad geschoren benen. Zeker in de zomer wanneer de rokjes, jurkjes en shorts weer uit de kast tevoorschijn worden getrokken. Laat die volledige beauty routine maar beginnen. Maar wat is dat nu?! Als je na het scheren je benen inspecteert zie je allemaal rode of zwarte stipjes.. Zucht, tot zo ver een egaal glad scheerresultaat..

Wat zijn ‘Strawberry legs’?

Zijn jouw benen bedekt met kleine stipjes en putjes? Dan heb je ‘strawberry legs’. Je huid lijkt namelijk een beetje op die van een aardbei. Heb je ook nog een sinaasappelhuid dan is je fruitmand natuurlijk helemaal compleet. Hoewel ‘aardbei benen‘ eigenlijk heel leuk en zomers klinken willen veel vrouwen er liever vanaf. Deze stipjes kunnen niet alleen op je benen voorkomen. Sommige vrouwen hebben ze ook onder hun oksels, op de armen of de bikinilijn.

Strawberry legs zijn eigenlijk gewoon bedekt met kleine mee-eters. De zwarte puntjes zijn verstopte haar follikels die zwart kleuren door een combinatie van bacteriën, dode huid en jouw eigen huidoliën. Het zijn dus geen ingegroeide haartjes. Als je strawberry legs hebt is dit geen bedreiging voor je gezondheid. Heb je er zelf geen probleem mee dan kan je het gewoon lekker laten zitten. Waarschijnlijk is er niemand die het op zal vallen.

Lees verder op de volgende pagina en ontdek waarom die puntjes ontstaan én wat je er tegen kan doen:

error: Content is protected