Gezondheid

Deze 7 symptomen kunnen wijzen op een te hoge bloeddruk

Wanneer heb ik een te hoge bloeddruk?

Volgens de Hartstichting heb je een te hoge bloeddruk (hypertensie) wanneer deze boven de 140/90 mmHg is. Wanneer je last hebt van een hoge bloeddruk betekent dit dat de druk in je bloedvaten te hoog is. Dit kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je hart, nieren, ogen en andere organen. Ook je aderen zelf kunnen beschadigen. Hierdoor loop je een verhoogd risico op een beroerte of een hartinfarct.

Hoe herken ik een te hoge bloeddruk?

Over het algemeen merk je zelf weinig van een hoge bloeddruk. Het is een zogenaamde ‘stille aandoening’ wat dit erg gevaarlijk maakt. Je kan zelf een bloeddruk meter aanschaffen om je bloeddruk in de gaten te kunnen houden. Deze zijn gemakkelijk thuis te gebruiken, zoals deze bloeddrukmeter die de Hartstichting adviseert.

Wanneer je langere tijd last hebt van een te hoge bloeddruk of een extreem hoge bloeddruk hebt, kan je dit wel degelijk merken aan je lijf. Wanneer je deze 7 symptomen herkent is het slim zo snel mogelijk een afspraak te maken bij je huisarts.

Wat zijn de symptomen van een hoge bloeddruk?

1. Je hebt vaker last van hoofdpijn

Iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Er bestaan veel verschillende oorzaken en er is lang niet altijd iets ernstigs aan de hand. Wordt je wel eens ’s ochtends wakker met pijn in het achterhoofd? Dan kan dit wijzen op een te hoge bloeddruk.

Lees verder op de volgende pagina om de andere symptomen van een te hoge bloeddruk te ontdekken:

error: Content is protected