Lifestyle

Dit zijn de 10 meest voorkomende symptomen van een winterdip

heb ik last van een winterdip

Winterdip? Zo weet je of hier last van hebt

Sommige mensen kunnen niet wachten op de gezellige donkere dagen van de winter. Bij het eerste vlokje sneeuw worden de wintersport spullen al van zolder getrokken en de kerstboom staat in november al in de woonkamer. Helaas zijn er evenveel mensen die juist een hele andere reactie hebben op het donker en de kou.. De winterdip slaat ieder jaar weer keihard toe. Denk jij hier ook last van te hebben? In dat geval moet je de volgende 10 symptomen van een winterdip herkennen.

De volgende 10 symptomen zijn veel voorkomend bij mensen die last hebben van een winterdip op winterdepressie.

1. (Aanhoudende) vermoeidheid en veel willen slapen

Ben je vaak moe en heb je nergens zin in? Wil je eigenlijk alleen maar een winterslaap houden deze maanden?

2. Niet uitgerust wakker worden, ook als je veel slaapt.

Lijkt het wel of je deze winter geen enkele nacht goed slaapt. Zeker wanneer je wel genoeg uren slaap per nacht pakt maar nog steeds geen uitgerust gevoel hebt s ochtends kan dit een teken zijn dat je last hebt van een winterdip.

3. Minder behoefte aan sociale contacten en gezelligheid

De winter is eigenlijk heel gezellig. Toch heb je helemaal geen zin om met mensen af te spreken en kruip je het liefst met een dekentje op de bank. Hier is natuurlijk helemaal niks mis mee en maar let er op dat je dit niet iedere dag / weekend doet.

4. Meer eetlust dan normaal

Stamppot, rookworst, snoepgoed en nog veel meer lekkers. De winterse kost is super lekker. Van nature heb je in de winter iets meer trek dan in de zomer maar het moet wel in proportie blijven. Een paar extra calorieën om de kauw te trotseren kunnen geen kwaad. Ga je veel meer eten dan normaal? Dan kan dit wijzen op een winterdip.

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected