Huis en Tuin Tips & trics

5 manieren om de kat uit de kerstboom te houden

kat kerstboom

Super gezellig zo’n kerstboom vol lichtjes, slingers en ballen, maar hoe zorg je ervoor dat hij langer dan een dag blijft staan als je een avontuurlijke of ondeugende kat in huis hebt?

Voor een kat is een versierde kerstboom het ideale klimrek. Er staat plotseling iets nieuws in de kamer waar in kan worden geklommen en om het feest compleet te maken hangt het ding ook nog vol met glinsterende dingetjes.

Maar helaas niet voor jou, want de kans dat er ballen sneuvelen of zelfs de hele boom eerste kerstdag niet haalt is groot. Hieronder vind je 5 tips om de kat uit de kerstboom te houden. Welke is jouw favoriet?

1. Kies een goede plek

De plek die je voor de kerstboom kiest in van groot belang. Veel katten houden ervan om hoog te zitten en klimmen daarom in de kerstboom. Zet de boom daarom niet naast de vensterbank want dan creëer je de perfecte uitkijkpost voor je kat. Ze de boom liever vrij in de kamer en niet naast tafeltjes en stoelen die een perfect opstapje voor je kat zijn. Zorg wel dat hij stevig staat zodat de boom niet omvalt mocht je kat toch gaan klimmen.

2. Wacht met versieren

Jouw kat kent alle hoeken en gaten in huis. Zodra er iets verandert heeft ze dit direct door. Wanneer er plotseling een grote groene glinsterende boom in de kamer staat trekt dit natuurlijk direct de aandacht. Laat je kat daarom even wennen aan de kerstboom. Ze de boom eerst zonder versiering in de kamer. Mocht je kat op onderzoek uitgaan, sneuvelen er tenminste geen ballen. Na een paar dagen is het nieuwe er wel af en kan je de kersboom versieren.

kerstboom kat tips

3. Doe de kat even de kamer uit

Het is slim om tijdens het versieren de kat even de kamer uit te verbannen. Het is bijna onweerstaanbaar voor een kat als jij druk bezig bent met glinsterende slingers, klingelende kerstballen en krakend papier. Al die aandacht op de boom nodigt alleen maar uit om ermee te gaan spelen.

4. Schijfjes sinaasappel of citroen

Katten houden niet zo van de geur van sinaasappel. Als jouw kat niet bij de kerstboom weg is te krijgen kan het helpen om schijfjes sinaasappel in de boom te hangen. Je kan gedroogde sinaasappelschijfjes kopen, hier een lintje omheen doen en in de boom hangen. Staat nog geweldig ook! Er bestaan ook speciale sprays met sinaasappel of citroen geur.

5. Aluminium folie om de stam

Sommige katten vinden het geweldig om aan de stam van een kerstboom te krabben. Geef ze eens ongelijk, want dit is een heerlijke krabpaal. Helaas schudden er zo ook ballen uit de boom en is de kans op een klimpartij een stuk groter. Om dit te voorkomen kan je de stam inwikkelen met zilverfolie. Staat leuk en de kat is er geen fan van.

Belangrijke waarschuwing

Let op dat je huisdier niet de naalden van de kerstboom op eet, dit is levensgevaarlijk! Hetzelfde geldt voor het water waarin de kerstboom staat. Laat je huisdier dit niet opdrinken.

Blij met deze tips? Laat het je vrienden en familie weten via de socials. En volg de Kwebbelaar op Facebook, zo mis je nooit meer een handige tip!

error: Content is protected