We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen. Zoom meetings, skype gesprekken, Google hangouts en Facetime zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.
Sinds veel mensen vanuit huis werken en scholieren thuis les volgens draaien onze webcams overuren. We weten niet hoe dit jullie bevalt maar soms is het best even schrikken om ons hoofd op het beeldscherm te zien. Het lijkt wel of de camera er 5 extra jaar bovenop gooit. `Ik zie er in de spiegel echt veel beter uit`. Daarom delen we graag 4 simpele tips om er tijdens een videogesprek nog beter uit te zien.
Het juiste licht voor een videogesprek

Lights, camera, action! De regisseur begint niet voor niets met het licht. Voor een goed beeld is licht van enorm groot belang. De sterkte, positie en kleur van het licht bepalen hoe jij op beeld over komt. Er zijn een aantal soorten licht die je wil vermeiden.
De richting van het licht bepaald hoe goed je eruit ziet. Kies niet voor een lichtbron achter je rug. Hierdoor wordt je gezicht donker en val je weg op het scherm. Kies ook niet voor licht dat van de zijkant of van boven komt. Dit soort licht zorgt voor donkere schaduwen op je gezicht. Hierdoor krijgt echt iedereen wallen en rimpels. Kies altijd voor een lichtbron die van voren komt. Dus zet je laptop voor een mooi groot raam of plaats een lamp achter je beeldscherm. Let wel op met direct zonlicht, dit is vaak te helder. Een lichtdoorlatend rolgordijn of vitrage is in dat geval de perfecte keus.
Pro tip: gebruik ook je beeldscherm als lichtbron. Zorg ervoor dat je in de instelling de helderheid van het beeldscherm maximaal zet. Je zal direct het verschil merken.
De beste positie van je camera tijdens een videogesprek
Punt twee is je camera. De meeste mensen gebruiken gewoon de camera van hun laptop. Als je dit doet is het belangrijk om te letten op de positie van je camera. Zet je laptop bijvoorbeeld niet op je schoot. Je moet dan namelijk naar beneden kijken waardoor je gezicht op beeld vervormd en je gesprekspartner recht je neus in kijkt.. niet charmant.
Zorg ervoor dat de camera iets boven ooghoogte staat. Hierdoor moet je een klein beetje omhoog kijken en dit zorgt voor een slankere look, frisse uitgeslapen blik en, speciaal voor de dames, minder focus op de borsten. Probeer het laptop scherm ook iets te kantelen, dus naar je toe. Leun nu zelf een beetje naar voren maar zorg dat je gezicht niet te dicht bij het scherm zit. En actie! Zo zie je er geweldig uit tijdens een videogesprek.
Zo draag je een bril zonder weerspiegeling op Zoom

Voor alle bril dragers is deze nieuwe manier van werken maar ingewikkeld. Want hoe kan je een videogesprek hebben zonder die vervelende weerkaatsing in je brillenglazen. Zeker wanneer je de hiervoor genoemde licht tips toepast zal je merken dat de reflectie alleen maar erger lijkt te worden. En je wil toch graag dat je gesprekspartners je mooie ogen kunnen zien.
Je kan hier iets tegen doen. Als je tegenover een raam zit kan je ervoor zorgen dat het licht niet weerspiegeld in je brillenglazen. Scherm de onderste helft van het raam af met bijvoorbeeld een stuk karton, een rij gezellige planten of een doek. Via de bovenste helft komt nu dat mooie licht binnen wat je graag wil zonder dat het weerkaatst in je brillenglazen.
Weerspiegelt je computerscherm in je bril? Zorg dan voor meer licht achter je beeldscherm. Als er meer licht uit een andere bron komt dan je beeldscherm zal je de weerspiegeling van het scherm niet meer kunnen zien. Wel weer even de afscherm tip van hiervoor toepassen want anders heb je weer de weerspiegeling van de lichtbron. Lampen kan je op een verhoging zetten of zo afstellen dat ze niet weerspiegelen.
Blij met deze tips voor je volgende videogesprek? Deel ze vooral met je vrienden en collega’s! En volg ons gelijk even op Facebook, vind we leuk!