Lifestyle Tips & trics

7 Tips om inbraak tijdens je vakantie te voorkomen

Op vakantie? Dankzij déze trucjes lijkt het alsof je huis toch bewoond is

De vakantietijd is niet voor iedereen een moment van rust en ontspanning. Voor sommige breekt juist een drukke periode aan. Inbrekers slaan in deze periode het vaakst toe. Iedere 10 minuten vind er in Nederland een woninginbraak plaats! Terwijl jij aan de Spaanse costa geniet van de zon proberen inbrekers op allerlei manieren jouw huis binnen te sluipen.

Hoe kan je voorkomen dat je van een koude kermis thuiskomt na vakantie? Je hoeft niet gelijk de duurste inbraakpreventie en alarmsystemen aan te schaffen. Zorg er simpelweg voor dat je huis bewoond lijkt in de periode dat je er niet bent. Zo verminder je het risico op een woninginbraak enorm. Hier vind je 7 tips om inbraak tijdens je vakantie te voorkomen.

1. Zeg niet dat je op vakantie bent

Natuurlijk wil je graag delen dat je 3 weken lang cocktails gaat nippen op een tropisch eiland. Laat die collega’s maar flink balen dat jij met je voeten in het zand zit. Toch is het één van de meest gemaakt fouten.

Inbrekers houden sociale media goed in de gaten. Zeker in de vakantie periode zijn Twitter en Facebook een soort menukaart voor inbrekers. Post daarom nooit dat je de komende weken niet thuis bent. Zeker niet wanneer je profiel openbaar is. Dat is vragen om problemen.

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected