Huis en Tuin

Dit zijn de beste tips voor een opgeruimde keuken

3. Houdt de gootsteen leeg

Hoe fijn het ook is om de afwas na het eten in de gootsteen te zetten, vaak blijft deze hier nog een dag staan voordat het écht wordt opgeruimd. Het staat niet alleen heel rommelig, het kan ook onprettig ruiken en ongedierte aantrekken. Probeer daarom altijd direct de afwas weg te werken of in de afwasmachine te zetten.

4. Kastjes en lades ordenen

Wanneer je precies weet waar alles in de keuken staat hoef je veel minder lang te zoeken. Zo voorkom je gelijk dat je alles overhoophaalt wanneer je opzoek bent naar bevoordeeld de kurkentrekker. Het helpt om keukenkastjes per categorie in te delen. Zo heb je bijvoorbeeld een kastje voor ontbijtspullen en een lade voor borrel attributen.

5. Is het tijd om dingen weg te doen?

Die chocolade fondue set uit je kerstpakket van 2002 heb je zelfs nog niet uit de doos gehaald. Hoe groot is de kans dat je deze ooit echt gaat gebruiken? Inderdaad, never! Het is de hoogste tijd om eens kritisch naar alle spullen in de keuken te kijken. Zijn er dingen die je nooit gebruikt? Breng ze dan naar de kringloopwinkel of verkoop ze. Zo krijg je een extra zakcentje of karmapunten én extra ruimte in de keuken.

6. Wandplanken indelen

Wandplanken maken een keuken ruimtelijk. Zorg er wel voor dat je de planken niet te vol zet. Dit kan de keuken juist weer rommelig laten lijken. Kies voor een paar mooie eyecatchers en laat genoeg ruimte tussen de spullen vrij. Verse kruiden, een mooi kookboek en een paar glazen potten met rijst en pasta zijn vaak al voldoende.

7. De rommellade

Even onder ons, heb jij ook een rommellade in de keuken? Pennen, elastiekjes, een schroevendraaier, schoenpoets, spaarpunten en zegeltjes. Allemaal spulletjes die je niet snel nodig zal hebben tijdens het koken. Probeer de opbergruimte in de keuken uitsluitend te gebruiken voor ‘keukenspullen’. Je kan deze lade waarschijnlijk goed gebruiken voor ander kookgerei. Zo heb je mooi extra ruimte om bijvoorbeeld je bakspullen te bewaren.

Blij met deze tips voor een opgeruimde keuken? Vergeet ze niet te delen via de socials!

error: Content is protected