Huis en Tuin

Vaatwasser schoonmaken? Dit is de beste manier

vaatwasser schoonmaken

Wat was dat een mooie dag, de dag dat de vaatwasser kwam! Nooit meer met de hand afwassen, nooit meer rimpelige afwas handen, nooit meer een aanrecht vol vieze vaat en een kletsnatte theedoek.

De meeste huishoudens kunnen echt niet meer zonder een vaatwasser. Het is een van de meest gebruikte apparaten in huis. En omdat we allemaal zo veel van onze vaatwasser houden en deze zo intensief gebruiken mag dit apparaat wel eens goed gereinigd worden. Maar hoe doe je dat eigenlijk, de vaatwasser schoonmaken?

Als je merkt dat de vaat minder schoon uit de vaatwasser komt dan je gewend bent is het tijd voor een grote schoonmaak. In de afwasmachine blijven vet, etensresten en kalkaanslag achter. Hierdoor gaat de vaatwasser minder goed presteren en minder goed ruiken. Jup, als je vaatwasser stinkt is het zeker tijd voor een grondige reinigingsbeurt.

De vaatwasser schoonmaken in 4 simpele stappen

1 Het filter van de vaatwasser schoonmaken

Elke vaatwasser is voorzien van een filter wat voedselresten opvangt. In de handleiding van de vaatwasser kan je vinden waar deze filter zit en hoe je deze eruit kan halen. Gooi de etensresten weg en spoel het filter schoon onder de kraan. Vergeet ook niet de ruimte waar het filter in de afwasmachine zat schoon te maken.

De volgende stappen lees je op de volgende pagina:

error: Content is protected