Gezondheid

7 Symptomen van een vitamine D tekort en wat je er tegen kan doen.

3. Pijnlijke gewrichten

Gewrichtspijn komt veel voor bij een tekort aan vitamine D. Een tekort aan vitamine D vergroot de kans op auto-immuunziekten, zoals reumatoïde artritis. Er zijn aanwijzingen dat vitamine D heel waarschijnlijk een ontstekingsremmende werking heeft bij ontstekingsreuma en wellicht ook bij artrose. Plotseling pijnlijke gewrichten of zere gewrichten in de handen kunnen een signaal van je lijf zijn dat je bepaalde vitamines te kort komt. 

4. Pijnlijke spieren

Heb je last van spierpijn of spiertrillingen zonder dat je je hebt ingespannen? Vitamine D heeft een grote invloed op de functionaliteit en de kracht van je spieren. Een tekort aan deze vitamine kan leiden tot krachtverlies, spierkrampen en trillingen.

5. Verlaagde weerstand

Juist in de wintermaanden in het belangrijk een goede weerstand te hebben. Een griep of verkoudheid heb je namelijk zo te pakken. Ben je constant grieperig en verkouden en lijkt het wel of je ieder virus wat in de buurt komt oppikt, dan heb je een lage weerstand. Dit kan het gevolg zijn van een vitamine D tekort.

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected