Huis en Tuin

Zo lang kan je vlees bewaren in de vriezer

vlees bewaren vriezer

Bewaar jij ook wel eens vlees in de vriezer? Heel slim, want zo kan je lekker gebruik maken van de aanbiedingen van de supermarkt zonder drie dagen achter elkaar gehaktballen te eten. Maar weet jij hoe lang je vlees in de vriezer kan bewaren zonder dat het gevaarlijk wordt om het te eten?

Hoelang vlees houdbaar is in de vriezer is afhankelijk van het soort vlees, de temperatuur van je vriezer en de manier waarop je het hebt ingevroren. Controleer daarom eerst even de temperatuur van je vriezer. De ideale diepvriestemperatuur is -18 °C.

Hoe vries je vlees veilig in?

Rauw vlees kan je het beste zo snel mogelijk nadat je het hebt gekocht invriezen. Zorg ervoor dat de verpakking luchtdicht is. Doe het vlees bijvoorbeeld in een diepvrieszakje of een plastic trommeltje (dit is natuurlijk beter voor het milieu). Plak er vervolgens een stickertje op met de uiterste houdbaarheidsdatum zoals je hieronder kan uitreken, en het soort vlees wat je invriest. Let ook op kruisbesmetting. Zorg er dus voor dat de rauwe kip niet de buitenkant van het bakje of diepvrieszakje heeft aangeraakt.

Hoe lang is vlees in de vriezer houdbaar?

Kip en kalkoen

Gevogelte zoals kip en kalkoen kan je tot 6 maanden in de vriezer bewaren. Zorg er wel voor dat de kip vers is. Wanneer de kip al de houdbaarheidsdatum op de verpakking nadert kan je het na het invriezen beter binnen 3 maanden gebruiken.

Hoe lang rundvlees, vleeswaren en varkensvlees houdbaar blijven in de vriezer lees je op de volgende pagina:

error: Content is protected