Gezondheid

7 Voedingsmiddelen die een opgeblazen gevoel kunnen veroorzaken

voedingsmiddelen opgeblazen gevoel

Welke voedingsmiddelen kan je beter even laten staan als je last hebt van een opgeblazen gevoel en winderigheid?

Een opgeblazen buik, rommelende darmen, darmklachten, winderigheid buikpijn – wanneer je last hebt van een opgeblazen gevoel is dit erg vervelend. Dit opgeblazen gevoel kan verschillende oorzaken hebben. Zo is bijvoorbeeld van groot belang wat je precies eet. Maar naast voeding zijn er nog meer factoren die ervoor kunnen zorgen dat je last hebt van een opgeblazen gevoel.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat bepaald voedsel ervoor kunnen zorgen dat je darmen meer gas produceren. Dit komt door bepaalde stoffen die vrijkomen bij het spijsverteringsproces. Normaal gesproken is in je maag-darmkanaal niet meer dan 100 tot 200 milliliter gas aanwezig.

1. Suiker

Suikers kunnen een negatief effect hebben op je darmen. Klachten zoals buikpijn, winderigheid, diarree en een opgeblazen gevoel kunnen het gevolg zijn van een teveel aan suiker. Dit geldt ook voor glucose, fructose (vruchtensuiker) en bepaalde suikervervangers. De bacteriën in je darmen, je darmflora, zet alle soorten suikers namelijk voor een groot deel om is gas.

De volgende 6 voedingsmiddelen die een opgeblazen buik kunnen veroorzaken vind je op de volgende pagina.

error: Content is protected