Gezondheid

5 Soorten voedsel die je hoge bloeddruk kunnen verlagen

voedsel hoge bloeddruk verlagen

Eén op de drie Nederlanders heeft een te hoge bloeddruk; boven de 60 jaar is dit twee op de drie. Volgens de Hartstichting heb je een te hoge bloeddruk wanneer deze boven de 140/90 mmHg is.

Bloeddruk meten is weten

Wanneer je last hebt van een te hoge bloeddruk merk je dit vaak niet. Dit maakt het een gevaarlijke aandoening. Alleen door je bloeddruk bij de huisarts te laten meten kan je met zekerheid weten of je leidt aan een te hoge bloeddruk. Er bestaan ook bloeddrukmeters die je gemakkelijk zelf thuis kan gebruiken. Zoals deze bloeddrukmeter die de Hartstichting adviseert.

Gezondheidsrisico’s van een te hoge bloeddruk

Als blijkt dat je een te hoge bloeddruk hebt is het van belang om actie te ondernemen. Mensen met een te hoge bloeddruk lopen meer risico op allerlei gezondheidsproblemen. De meest voorkomende zijn hart- en vaatziekten en nier schade.

Voedsel om een hoge bloeddruk te verlagen?

Wat we níét moeten eten bij een hoge bloeddruk, is bekend: namelijk zout. Maar bestaat er ook voedsel wat juist een te hoge bloeddruk kan verlagen? Bij patiënten met een ernstig hoge bloeddruk zijn medicijnen onvermijdelijk. Als je momenteel al medicatie voor een hoge bloedruk gebruikt, stop daar dan ook niet zomaar mee zonder dit eerst met je huisarts te bespreken. Maar bij anderen zou bepaald voedsel wel degelijk een hoge bloeddruk kunnen verlagen. Wij hebben er 5 voor je op een rij gezet.

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected