Gezondheid

5 Verrassende redenen waarom muggen jou altijd prikken

waarom prikken muggen

Dit is waarom muggen jou zo graag prikken

Het is inderdaad zo dat muggen sommige mensen vaker prikken dan anderen. Heb je wel eens gehoord dat mensen met ‘zoet bloed’ sneller worden geprikt dan anderen? Dit is een broodje aap verhaal. Zoet bloed bestaat niet. Waarom valt de een dan meer in de smaak dan de ander.

1. Warmte

Muggen komen op verschillende dingen af wanneer zij opzoek zijn naar bloed. De steekmug prikt alleen zoogdieren maar heeft een voorkeur voor mensen. Wat alle zoogdieren gemeen hebben is dat zij warmte uitstralen. Dus een mug denkt: ‘waar warmte is, is bloed‘. Dit is ook de reden dat muggen vaak bij warme apparatuur zoals de televisie of je laptop te vinden zijn. Hoe warmer jij bent, hoe gemakkelijker een mug je weet te vinden.

2. Koolstofdioxide

Alleen warmte is niet voldoende voor een mug. Hoe weet een mug nu dat jij leeft en geen apparaat bent? Simpel, omdat je ademt. Wanneer je uitademt blaas je koolstofdioxide in de lucht. Het is dit stofje waar muggen helemaal wild van worden. Dit is de reden dat een mug eerst rond je hoofd komt zoemen voordat deze je prikt.

Hoe meer koolstofdioxide jij uitademt hoe eerder een mug op je af zal komen. Zwangere vrouwen, lange mensen of mensen met overgewicht zijn hierdoor vaker de pineut. Zij stoten de meeste koolstofdioxide uit.

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected