Gezondheid

5 Verrassende redenen waarom muggen jou altijd prikken

3. Lichaamsgeur

Nu de mug jou heeft herkent als een warm en ademend wezen waar zij waarschijnlijk bloed kan vinden is het tijd om te bepalen of jij wel geschikt bent. Waarom muggen precies jouw prikken, heeft alles te maken met je geurprofiel. Dit wordt bepaald door de aanwezigheid van bacteriën op de huid. Het maakt dus niet of je veel zweet of niet. Een beetje zweet met de juiste bacteriën is aantrekkelijker voor een mug dan veel zweet en weinig bacteriën.

Gezondheidsmythes

4. De samenstelling van je huid

Heeft de mug je gevonden dan land zij op een stukje huid. Maar voordat je geprikt wordt bepaalt de mug of jouw huid wel in de smaak valt. Mensen met een dikkere huid worden minder vaak geprikt. Een dikke huid maakt het voor een mug lastig om bij de huidlaag te komen waar je bloedvaten lopen. Muggen verkiezen daarnaast een gladde huid boven een wild behaarde.

5. Jij hebt perfect bloed

Het zijn altijd de vrouwtjes muggen die steken. Zij hebben bloed nodig om hun eitjes te ontwikkelen. Sterker nog, zij hebben bepaalde aminozuren uit jouw bloed nodig. Hoe meer van deze aminozuren in jouw bloed zitten hoe meer nageslacht voor de mug. Of je een hoge concentratie aminozuren in je bloed hebt kunnen muggen ruiken.

Waarom muggen jou dus altijd prikken ligt dus aan verschillende factoren. Wordt jij altijd geprikt en je partner nooit? Het enige wat je hiertegen kan doen is een ander zoeken die nog meer in de smaak valt bij muggen dan jij.

Verder lezen: Wat helpt tegen muggen? De 7 beste anti muggen tips

Volg jij de Kwebbelaar al op Facebook? Doen, is leuk! Dan mis je nooit meer een handige tip of zo’n leuk artikel!


error: Content is protected