Kunst & Cultuur

Wat wil jouw kat je vertellen? 9 x de betekenis katten lichaamstaal

katten lichaamstaal

Wanneer je een kat hebt is het heel handig om katten lichaamstaal te begrijpen. Katten zijn complexere huisdieren dan je waarschijnlijk denkt en hebben meer gemoedstoestanden dan alleen ‘ongeïnteresseerd’. Zou het niet geweldig zijn wanneer je weet wat je kat je probeert te vertellen? In dit artikel leer je de meest voorkomende en vaakst verkeerd geïnterpreteerde katten lichaamstaal.

1. Rollen

Wanneer je thuis komt kan het zo zijn dat je kat begint te rollen en zijn buikje laat zien. Veel mensen zullen denken dat, net als bij een hond, de kat wil dat je hem over zijn buikje aait. Nou, succes als je dit een keer wil proberen maar degene die een kat hebben weten dat dit een valstrik van je kat is. Je kat is geen hond (joh) en wil op dit moment helemaal niet over zijn buik geaaid worden. Je kan er bijna zeker van zijn dat de kat je arm of hand grijpt met zijn klauwtje of zelfs begint te bijten.

Wat je kat je eigenlijk wil zeggen is: “Hoi, leuk dat je thuis bent, kijk eens hoe erg ik op mijn gemak bij je ben”. Dik compliment dus van je kat. Ga nu niet heel onbeleefd over zijn buik wrijven maar zeg je kat gedag door kort over zijn koppie te aaien.

2. Knipoog

Uh wat? Probeert je kat je te versieren wanneer deze naar je knipoogt? Langzaam knipperen met de ogen is in katten taal een kusje. Probeer het maar eens bij je eigen kat. Maak oogcontact en sluit langzaam je beide ogen en doe deze weer open. Draai vervolgens je gezicht naar de zijkant en verbreek het oogcontact. Wanneer je kat je heel lief vind zal deze rustig naar je terug knipperen en ook zijn koppie opzij draaien. Awh, een romantisch momentje tussen jou en je pluizenbal.

Op de volgende pagina ontdek je de volgende 7 betekenissen van vaak voorkomende katten lichaamstaal.

error: Content is protected