Huis en Tuin

Zo ontkalk je de waterkoker zónder die vieze nasmaak

Waterkoker ontkalken citroen

Een waterkoker is natuurlijk super handig. Maar het is zeer aan te raden de waterkoper af en toe te ontkalken. In ons kraanwater zit nu eenmaal een beetje kalk. Wanneer je water kookt zal kalk zich in de waterkoker gaan ophopen. Dit is niet alleen een vies gezicht, het is ook slecht voor je waterkoker. En niemand zit toch te wachten op een kop thee waar iets in drijft?

Er bestaan speciale ontkalk producten voor waterkokers. Maar veel soorten ontkalker bevatten chemicaliën. Zo wordt alles wel brand schoon maar het heeft een vervelend nadeel. Er blijft een vervelende nasmaak achter. De schoonmaakproducten zijn daarnaast ook niet goed voor het milieu wanneer je dit door de gootsteen weg spoelt.

Hoogste tijd voor een milieuvriendelijke oplossing die even goed je waterkoker ontkalkt maar zonder vieze nasmaak.

Wat heb je nodig om de waterkoker te ontkalken:

Voor deze oplossing hebt je 4 dingen nodig. Allereerst een hele citroen. Deze kan je gewoon in de supermarkt kopen. Of misschien heb je nog een wat ouder exemplaar op de fruitschaal liggen. Hij hoeft namelijk niet vers te zijn. Zo krijgt die citroen nog mooi een functie voordat hij in de prullenbak verdwijnt.

Daarnaast heb je een scheut schoonmaakazijn nodig, een (afwas)borstel, en een beetje kraanwater.

Hoe je je waterkoker gemakkelijk ontkalkt met deze ingredienten lees je op de volgende pagina:

error: Content is protected