Lifestyle Tips & trics

Zo maak je vieze witte sneakers weer wit

witte sneakers wit maken

Witte sneakers zijn al jaren super populair. Wie heeft er niet een paar witte Vans, Adidas of Nikes in de kast? Maar na een tijdje dragen zal je merken dat je prachtige parel witte sneakers niet zo wit meer zijn.

Hoe krijg je witte sneakers weer wit? Heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen paniek. Hieronder vindt je 7 huis-tuin-en-keukentips om witte sneakers weer stralend wit te maken.

1. Witte sneakers met tandpasta

Ja ja, die whitening formule is niet alleen handig als je wittere tanden wil. Ok als je witte leren sneakers weer wil laten stralen kan je hiervoor tandpasta gebruiken. Op leer ontstaan na verloop van de tijd kleine krasjes waar gemakkelijk vuil in achterblijft. Hierdoor zien je sneakers en snel grauw en versleten uit. Om dit te verhelpen pak je een tandenborstel en tandpasta. Vervolgens poets je het leer in cirkelbewegingen. Veeg het schuim vervolgens weg met een vochtig doekje.

Let op, doe dit niet met suède sneakers, deze kan je het beste met een speciale suède borstel schoonmaken.

2. Was je sneakers met shampoo

Hardnekkige vlekken kan je te lijf gaan met een milde shampoo. Maak een sopje van water en shampoo en gebruik een tandenborstel om de vlekken weg te poetsen. Spoel vervolgens het sop weg of gebruik een droge doek om je sneakers weer stralend wit te maken.

3. Bleek voor rubberen zolen

De meeste sneakers, leer of canvas, hebben een rubberzool. En deze slaat na een tijdje dragen helaas geel uit. Gelukkig kan je hier wat aan doen maar je moet wel enorm voorzichtig zijn.

Verdun een scheutje bleek in water en gebruik een spons, wattenstaafjes of doekje om hiermee de witte rubberen zool schoon te maken. Werk nauwkeurig want als je gekleurde oppervlakken raakt met dit goedje krijg je een vlek. Pas ook op je kleding en draag bij voorkeur handschoenen.

4. Wonderspons doet wonderen

De naam zegt het al, dit sponsje doet wonderen! Het wordt ook wel een vlekkengum genoemd en dat is ook precies wat het doet. Maak de spons een klein beetje nat en wrijf vervolgens voorzichtig over de vlek.

5. Vlekje op je sneaker? Nagellak!

Soms zit er een vlek of streep op je schoenen die je er simpelweg niet meer vanaf krijgt. De vlek is bijvoorbeeld zo hardnekkig dat geen van de tips hierboven werkt. Dan kan je de vlek camoufleren met een beetje witte nagellak. Gewoon even aanstippen en weg vlek!

6. Veters schoonmaken

Niet alleen de schoen zelf maar ook de veters kunnen behoorlijk verkleuren. Het zal je verbazen hoe grijs je schoenveters zijn geworden. Om je veters goed schoon te maken moet je ze uit de sneakers halen. Vervolgens kan je ze met de hand te wassen in warm water met wat afwasmiddel of wasmiddel. Je kan ze ook in de wasmachine wassen. Doe ze dan wel altijd in een waszakje want anders ben je ze kwijt.

7. Schoenen spray voorkomt vlekken

Voorkomen is beter dan genezen. Behandel daarom altijd je schoenen met een impregneringsspray. Dit zorgt voor een beschermend laagje op de schoen waardoor ze schoner blijven én gemakkelijker schoon te maken zijn. Let wel op dat je de juiste spray voor het materiaal van jouw schoenen gebruikt. Deze spay is perfect voor witte sneakers.

Volg jij de Kwebbelaar al op Facebook? Doen, is leuk! Dan mis je nooit meer een handige tips of zo’n leuk artikel!

error: Content is protected