Gezondheid

Zwangerschapssymptomen: de eerste 7 tekenen van je zwangerschap

Zwangerschapssymptomen

Zwanger of toch niet? Dit zijn de eerste zwangerschapssymptomen:

Iedere vrouw is natuurlijk anders en hierdoor verschilt ook iedere zwangerschap. De één heeft last van ieder kwaaltje en symptoom terwijl de ander pas na een paar maanden door heeft dat er iets is verandert. Na de bevruchting verandert er een hoop in je lichaam. Je hormoonhuishouding wordt compleet op de kop gezet en dit heeft allerlei wonderlijke effecten op je lijf. Je lichaam geeft je aan het begin van je zwangerschap verschillende hints dat er een klein wondertje in je buik aanwezig is. Herken jij deze 7 zwangerschapssymptomen?

1. Misselijkheid

Bijna iedereen is wel bekend met dit symptoom: ochtendmisselijkheid. Hormonale veranderingen aan het begin van de zwangerschap zorgen vaak voor misselijkheid. Dit begint rond de verwachte menstruatie en soms al een paar dagen eerder. Het hormoon progesteron is de boosdoener in dit geval. Dit zorgt namelijk voor een tragere spijsvertering en verminderde eetlust.

2. Je bent snel moe

Zwanger zijn is niet niks. Je lichaam is keihard aan het werk met het maken van een nieuw mensje en dit kost veel energie. Je wordt hierdoor sneller moe en hebt meer slaap nodig dan normaal.

3. Gevoelige borsten

Al een week of twee na de innesteling van de bevruchte eicel kunnen je borsten gespannen aanvoelen en gevoelig zijn. Door de hormonen oestrogeen en progesteron zwellen de borstklieren op waardoor je borsten iets groter worden.

Lees verder op de volgende pagina:

error: Content is protected